“Niet piekeren, maar puzzelen.

Advocaat Minouche van de Ven

Minouche van de Ven heeft jarenlang gewerkt bij gerenommeerde kantoren in Amsterdam en Rotterdam, voordat zij in 2007 besloot om haar praktijk zelfstandig uit te oefenen.

Minouche is in 1992 beëdigd als advocaat bij Trenité van Doorne te Amsterdam. Vanaf 1996 heeft ze haar loopbaan voortgezet bij Loeff Claeys Verbeke in Rotterdam. Minouche verplaatste haar praktijk eind 1999 weer naar Amsterdam, toen een deel van Loef Claeys Verbeke besloot samen te gaan het Engelse kantoor Allen & Overy. Aanvankelijk richtte haar praktijk zich op het ruimtelijk bestuursrecht en milieurecht. Vanaf 2000 breidde zij haar praktijk uit naar het economische bestuursrecht, waaronder regelgeving op het terrein van geliberaliseerde markten, zoals telecom en duurzame energie.

De zaken die Minouche op deze rechtsgebieden behandelt hebben als gemene deler dat er complexe technische en/of bedrijfs- economische aspecten bij betrokken zijn. Het ontrafelen, analyseren en beantwoorden van juridische vragen, vaak in samenwerking met technische deskundigen, maakt haar praktijk dynamisch en uitdagend.

Minouche is lid van de de Vereniging voor Milieu & Recht, de Vereniging van milieurechtadvocaten en de Vereniging voor bestuursrecht. Zij is een aantal jaren actief geweest als bestuurslid van de twee laatstgenoemde verenigingen.